Αρχή

Καλώς Ήλθατε

Η μουσική ομάδα "ΕΝΤΑΣΗ live" ιδρύθηκε το 1994 και αποτελεί μία από τις πολλές πολιτιστικές ομάδες του Πολυτεχνείου Κρήτης. Σκοπός της ομάδας είναι η προώθηση μουσικών και συγκροτημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Αναλυτικότερα, οι δράσεις της ομάδας "ΕΝΤΑΣΗ live" είναι οι εξής:  

  • Λειτουργία Studio μουσικής, για πρόβες ή/και ηχογραφήσεις
  • Προώθηση νέων μουσικών και μουσικών σχημάτων
  • Διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων

 

Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας το studio της μουσικής ομάδας βρισκόταν στην σοφίτα της Γαλλικής Σχολής και μεταφέρθηκε στα τέλη του '90 στην Πολυτεχνειούπολη, στο χώρο όπου στεγάζεται και σήμερα. 

 

Κατά τη διάρκεια της 20χρονης λειτουργίας του ομίλου μας, πραγματοποιήθηκαν πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως μουσικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πανελλήνιας εμβέλειας μουσικών συγκροτημάτων (Τρύπες, Στέρεο Νόβα, Ξύλινα Σπαθιά, Υπόγεια Ρεύματα, Πυξ Λαξ, Active Member κ.α.), καθώς και τοπικής εμβέλειας συγκροτήματα, αρκετά από το οποία αναδείχτηκαν μέσω των εκδηλώσεων της μουσικής ομάδας. Πολύ σημαντικές στιγμές αποτελούν τα τριήμερα Slapstick festival με τη συμμετοχή συγκροτημάτων όπως Closer, On Thorns I Lay, Bokomolech, Noise Conspiracy (Σουϊδικής προέλευσης), Deus X Machina καθώς και τοπικών συγκροτημάτων.